Thursday, November 24, 2005

Στις όχθες του ποταμού Avon κάθησα κι έκλαψα

...δηλαδή όχι ακριβώς, απλά πάντα ήθελα να κλέψω αυτή την ατάκα!! (Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει αν είναι από βιβλίο του Κοέλιο ή του Λόρκα,γιατί δε θυμάμαι..).

Ξεκίνησε λοιπόν το ειδύλλιο με το Charlecote Park...



Συνεχίζοντας την προπαγάνδα, επαναλαμβάνω για όσους δεν κράτησαν σημειώσεις, ότι το Charlecote Park είναι το παραπάνω φτωχικό σπίτι της οικογένειας Lucy, η οποία κατοικεί στην περιοχή εδώ και 800 χρόνια!!Το σπίτι είναι 500 χρονών,αλλά το είχαν ανακαινήσει επί Βικτωριανής εποχής, δηλαδή τον 19ο αιώνα.

Οι απόγονοι της οικογένειας, που τώρα ονομάζεται Fairfax-Lucy (διότι κάποια κληρονόμος Lucy παντρεύτηκε κάποιον Fairfax και κράτησαν και τα δύο ονόματα για να συνεχιστεί η δυναστεία) συνεχίζουν και μένουν στην σπιταρόνα, ενώ εμείς οι κοινοί θνητοί δουλεύουμε για το κομμάτι του σπιτιού που είναι μουσείο. 'Εχουμε λοιπόν την τιμή να συγκατοικούμε με τον Βαρώνο (;;!) Fairfax-Lucy, τη γυναίκα του Έρικα και τα δύο παιδάκια τους.

Κουτσομπολιο: ένας εθελοντής επιθεωρεί το πάρκο, το οποίο τις καθημερινές είναι κλειστό στο κοινό, όταν ξαφνικά βλέπει να προβάλει από την ομίχλη μια γυναικεία σιλουέττα! Η αναιδής παρείσακτη κάνει jogging και δε δείχνει να πτοείται από την παρουσία του φύλακα. O φύλακας παρεμβαίνει αποφασιστικά και η παρέμβαση έχει καταστρεπτικές προεκτάσεις.

Η στιχομυθία έχει ως εξής:

Φύλακας: Κυρία μου, έχετε μπει σε ιδιωτική περιοχή!

Αναιδής jogger: Είμαι η λαίδη Έρικα.

Φύλακας: x#x***

Οποίο μεγαλείο! Να κατοικείς σε παλάτι και να περνάνε για τουρίστα!

Θα αντιγράψω τη λαίδη!

Θα βρω εκείνο το χωραφάκι του παππού στη Σαμαρίνα (το οποίο έχει καταπατηθεί; 'Ηταν στην πλατεία, αν κανείς ποτέ...) και θα κάνω jogging, μέχρι να μου την πει κάποιος και να απαντήσω με φυσικότητα: μα είμαι Βαβούρι με τη βούλα-πώς τολμάτε;;; (ωχ, το παράκανα, η λαίδη Έρικα ήταν πολύ πιο ευγενική..).

Και καπάκι θυμήθηκα ανάλογη κατάσταση με παρκάρισμα στο δρόμο στο πατρικό της μητέρας μου. Διότι στην Ελλάδα μας ανήκουν ΚΑΙ οι δρόμοι, όχι μόνο τα σπίτια και το πεζοδρόμιο...Το λοιπόν παρκάρω, κάνει να μου την πει ο γείτονας, και σκάω χαμόγελο εκατομμυρίων-αλά Fairfax-Lucy-και στην αντεπίθεση ομολογώ 'Είμαι η κόρη της Σίτσας!!'...οπότε ο δρόμος μου κατακυρώθηκε, απλώθηκαν χαλιά και συνέχισα το parking.

Για να προσγειωθούμε, το Charlecote έχει και τα κακά του, τουτέστιν, εχθές έφαγα ήττα περιμένοντας το λεωφορείο μισή ώρα στους -2 βαθμούς...διότι οι δρόμοι κατά τις πέντε μεταμορφώνονται από ήσυχοι επαρχιακοί σε Πατησίων με μποτιλιάρισμα...και δεν έχει και μετρό για να την κάνει κανείς!

ΒΕΒΑΙΑ, τα καλά δεν σταματάνε εδώ: το Charlecote είχε την τιμή να φιλοξενήσει τα γυρίσματα της ταινίας Libertine με τον Johnny Depp!! Αν σας πω ότι καθημερινά θα ανεβαίνω την σκάλα που ανέβηκε ο Johnny;;! Μπορεί κανένας κόκκος σκόνης που ξέφυγε από την κόμμη του, να πήγε και να κάθησε στο δοκάρι της πόρτας και μετά να έπεσε πάνω μου! (δεν τα καθαρίζουν συχνά αυτά τα μέρη!) Ριγώ και στην σκέψη...Δε θα πλυθώ μέχρι το τέλος του συμβολαίου μου...Πάω να δω το έργο μεθαύριο και θα δώσω ανταπόκριση! Το αφεντικό πάντως μου είπε ότι τον γνώρισε και είναι κούκλος (το ξέραμε αυτό!) Ορίστε και η σχετική ιστοσελίδα: http://www.nationaltrust.org.uk/main/w-global/w-news/w-features/w-features-story8.htm



Ο Χαρούμενος Λύκος

Σχόλιο από τα τρία γουρουνάκια: Όσο ο Λύκος θα βλέπει το Libertine, εμείς θα παίζουμε κροκέ στο μίνι γήπεδο του Charlecote!

5 Comments:

Blogger peftasteri said...

Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί τρελαίνομαι για την αγγλική λογοτεχνεία, σινεμά και το φλεγματικό τους χιούμορ. Μέχρι εκεί..

Άμα έρθω, θα με πας και στο Charlecore park;

24 November, 2005  
Blogger Bad Wolf said...

Φυσικά και θα σε πάω!
Θα σε πάω και σε μια κουκλίστικη παμπ που πήγαμε σήμερα...
Θα σε πάω και στο σπίτι του Σέξπηρ...
Θα σε πάω και για βαρκάδα στον Avon...
'Ελααααα....

24 November, 2005  
Anonymous Anonymous said...

Axou!!!Thelw kai gw times kai megaleia, na niwsw san alli hrwida se tainia epoxis kai kata protimisi na einai kai o Colin Firth mesa...Xwris egglezo eugeni den paw pouthena, den pa na 'nai ki o idios o Johny na mou kanei tour!

Kala eisai Natalia mou? Filakia!

25 November, 2005  
Blogger peftasteri said...

οκ λοιπόν, με έψησες!
αν έρθουν τα πράγματα όπως τα περιμένω, θα πάρω τρία γουρουνάκια και θα σού'ρθουμε πεσκέσι αρχές καλοκαιριού....
Μάκια...

25 November, 2005  
Blogger Bad Wolf said...

Maria....

Vlepw uparxoun ki alloi thaumastes tou Colin..Opoia sumptwsis!

Aparithmw agaphmenous Bretanous:

Alan Rickman (Poluagaphmenos!)
Antony Hopkins (palio,kalo krasi)
Ralf Feinnes(last but not least!)

Wraioi oi Bretanoi den einai,alla otan einai wraioi,einai polu wraioi!!!

Maraki kala eimai.esu pote tha ertheis???

25 November, 2005  

Post a Comment

<< Home